Επικοινωνία

Κινητό τηλ Δημάρχου: 

6979977781

Τηλ. Γραφείο Δημάρχου: 

2132055335 - 336

Γιώργος Μαρκόπουλος

Γιώργος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος Γαλατσίου

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Πριν από περίπου 4,5 χρόνια, οι συνεργάτες μου και εγώ ζητήσαμε την εμπιστοσύνη σας. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς μεγάλα λόγια. Σας υποσχεθήκαμε μόνο ένα πράγμα: Ότι θα είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο, προσπαθώντας να κάνουμε όλοι μαζί καλύτερο το Γαλάτσι μας. Μας πιστέψατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας.

Σήμερα, στεκόμαστε απέναντί σας και σας ζητάμε να κρίνετε αν τιμήσαμε και εμείς με τη σειρά μας την επιλογή σας. Το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι ένας μικρός απολογισμός όσων κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένουμε να μας αξιολογήσετε.

Δεν ήταν εύκολη αυτή η πορεία, ούτε ανέφελη. Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που χρόνιζαν, ακόμα και δεκαετίες. Τρέξαμε, δουλέψαμε, μοχθήσαμε. Για μια πόλη καθαρή, σύγχρονη, ανθρώπινη. Για ένα Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο. Κάναμε και λάθη. Προσπαθήσαμε να μάθουμε κι από αυτά. Πάντως οι χαρές ξεπέρασαν τις απογοητεύσεις. Οι επιτυχίες νίκησαν τις δυσκολίες.

Προσωπικά, κάθε μέρα επί 4,5 χρόνια έχω στο μυαλό μου και προσπαθώ να μεταδώσω σε όλους τους συνεργάτες μου 3 θεμελιώδεις αρχές:

  • Όχι «υψηλή πολιτική» και ανούσια πυροτεχνήματα, αλλά χειροπιαστά αποτελέσματα στην πράξη.

  • Ό,τι κάνουμε έχει νόημα όταν τελικά ωφελεί τους συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους.
    Άλλωστε το λέει και το όνομα του συνδυασμού μας: Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο.

  • Κανείς ποτέ να μην μας κατηγορήσει, ότι άλλα λέγαμε πριν τις εκλογές κι άλλα κάναμε μετά.

Ποτέ δεν είπαμε ότι θα τα κάνουμε όλα σε μία θητεία. Και σίγουρα δεν ισχυριζόμαστε τώρα ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Νιώθουμε, όμως, ότι αυτά που έγιναν ήταν πολλά και σημαντικά. Και κυρίως, νιώθουμε τη δύναμη να κάνουμε ακόμη περισσότερα, ακόμη καλύτερα. Εσείς οι συμπολίτες μας, θα κρίνετε αν αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί. Αυτό το έντυπο θα σας βοηθήσει να κρίνετε αν φανήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Από τη μεριά μου, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους. Προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους –όχι μόνο της παράταξης «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» αλλά και των άλλων παρατάξεων, όλους τους βλέπω ως συνεργάτες. Προς τους εργαζόμενους στο Δήμο, που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε. Και το κυριότερο, προς όλες και όλους τους συμπολίτες μας, όλους εσάς που με τη συμμετοχή σας, με τις υποδείξεις σας, με την κριτική σας, αλλά και με την ανοχή σας, είστε ο ισχυρότερος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

4,5 χρόνια Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο.
Και συνεχίζουμε…

Γιώργος Μαρκόπουλος
Δήμαρχος Γαλατσίου