Επικοινωνία

Κινητό τηλ Δημάρχου: 

6979977781

Τηλ. Γραφείο Δημάρχου: 

2132055335 - 336

Γιάννης Μανιάτης

Γιάννης Μανιάτης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Το Γαλάτσι είναι ο τόπος που μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα αυτοδιοίκητά μου βήματα πριν από περίπου 17 χρόνια.

Θα συμπορευτώ με τον Γιώργο Μαρκόπουλο γιατί είναι ένας Δήμαρχος που δούλεψε ναι μεν αθόρυβα αλλά ταυτόχρονα με σωστό προγραμματισμό και με αναμφισβήτητο θετικό αποτέλεσμα. Κατάφερε να βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά του Δήμου και έφερε πλεόνασμα στα ταμεία. Καταλυτικό στοιχείο για την υποψηφιότητα μου, μαζί του, ήταν πως ενίσχυσε σημαντικά τις κοινωνικές δομές, με ποικίλες δράσεις, οι οποίες πρόσφεραν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες του Γαλατσίου.

Ένας από τους προσωπικούς μου στόχους και κοινός με τον Δήμαρχο είναι η οριστική παραχώρηση και αποκλειστική χρήση του ΠΑΛΑΙ, στους κατοίκους του Γαλατσίου. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο καθώς οι κινήσεις που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή έβαλαν γερά τα θεμέλια σε αυτή τη διεκδίκηση. Βρισκόμαστε βέβαια και στην ευχάριστη θέση να μπούμε πλέον σε διαδικασία υλοποίησης και του κομβικού έργου της Κεντρικής Πλατείας στη συμβολή Βεΐκου και Γαλατσίου. Έργο που ήταν χρόνιο αίτημα της κοινωνίας μας και λέμε μετά βεβαιότητας ότι αυτή η μεγαλόπνοη ιδέα, έχει μπει ήδη στο δρόμο της υλοποίησής της.

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Γιάννης Μανιάτης είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με πτυχίο άριστα και με κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Διαθέτει επίσης δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.
Έχει διδάξει στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) και έχει συγγράψει πλήθος τεχνικών συγγραμμάτων. Σήμερα εργάζεται στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Από το 2002 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος: του Δημοτικού Συμβουλίου (2007-2008), του Πνευματικού Κέντρου (2009), των Παιδικών Σταθμών και ΚΑΠΗ (2011), της 4ης Σχολικής Επιτροπής και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τη διεκδίκηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (2007-2008). Το 2010 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Περιβάλλοντος, ενώ την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Πατρέων, για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.
Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) (2007-2010) και Μέλος των διαπαραταξιακών επιτροπών: α) για το Περιβάλλον και β) για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την πόλη μας.
Γεννήθηκε στην Γαλάτσι και κατάγεται από το νομό Αρκαδίας. Μάλιστα έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου (2006-2008). Είναι παντρεμένος με τη Βάσω Σταυράκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Στάθη και τη Νατάσσα.