Επικοινωνία

Κινητό τηλ Δημάρχου: 

6979977781

Τηλ. Γραφείο Δημάρχου: 

2132055335 - 336

Γεωργία Τσιούρη

Γεωργία Τσιούρη

Πρωταθλήτρια & Μέλος της Εθνικής Ομάδας Καράτε
Φοιτήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Γεννήθηκα πριν 19 χρόνια στο Γαλάτσι και είμαι περήφανη που ζω σε αυτήν την πόλη. Νιώθω περήφανη γιατί το σχολείο μου, εδώ στο Γαλάτσι, μου έδωσε τα εφόδια για να σπουδάζω σήμερα στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι περήφανη, να αθλούμε εδώ στην γειτονιά μου και αξιώθηκα, μετά από πολύ κόπο, να φορέσω το εθνόσημο και να εκπροσωπήσω επάξια την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες καράτε. 

Οι επιτυχίες δεν έρχονται μόνες τους, ούτε οι συνθήκες είναι πάντοτε «αγγελικά πλασμένες». Θέλει επιμονή, θέλει προσπάθεια, θέλει πρόγραμμα, θέλει υποδομές, θέλει να έχεις καλούς προπονητές, συναθλητές, φίλους και μια οικογένεια να σε αγαπάει.  

Σε αυτό το περιβάλλον, πιστεύω ότι η πόλη μου τα τελευταία χρόνια αποκτά ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά που δημιουργούν τις βάσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί για μένα, το βασικότερο συστατικό μιας υγιούς κοινωνίας. Ο αθλητισμός, από την αρχαιότητα, θεωρείται ότι είναι η βάση της σωστής διαπαιδαγώγησης ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου. 

Από μικρό παιδί περνούσα έξω από το ΠΑΛΑΙ και το έβλεπα κλειστό. Γιατί; Ρωτούσα, χωρίς κάποιος να μπορούσε να μου δώσει μια πειστική απάντηση…  Ένας μεγάλος αθλητικός χώρος, απρόσιτος για τον καθένα και ειδικότερα από τους μικρούς αθλητές. Κλειστός στα 11 χρόνια από τα 19 που είμαι σήμερα. Και απέναντι στο Άλσος Βεΐκου, χωρίς ένα στίβο να προπονηθούμε. 

Σήμερα, τα νέα παιδιά αξιοποιούν αυτές τις υποδομές. Με τις ενέργειες του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, το ΠΑΛΑΙ φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά, αθλητές όλων των ηλικιών, γυναίκες στο υπερσύγχρονο Γυμναστήριο, ανθρώπους που εκπαιδεύονται στις τέχνες. Και απέναντι, στο Άλσος, σήμερα έχουμε το πιο σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου της Αττικής και έναν υπέροχο στίβο για πρώτη φορά στο Γαλάτσι. Και στο κολυμβητήριο λειτουργεί ένα ειδικό, πρότυπο, πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης για παιδιά με ειδικές ικανότητες. 

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, ως παλαιός αθλητής, ποδοσφαιριστής, ξέρει τι σημαίνει προπόνηση, πρόγραμμα και ομαδική δουλειά. Ως προπονητής – δήμαρχος, μέχρι στιγμής έχει καταφέρει πάρα πολλά στον τομέα του αθλητισμού στο Γαλάτσι και στόχος του είναι να γίνουν ακόμα περισσότερα, με σκοπό η πόλη μας να αποτελέσει κέντρο αθλητισμού, όχι μόνο για την Αθήνα ή για την Ελλάδα, αλλά σε διεθνή επίπεδο. Σε αυτόν τον αγώνα θέλω να συμμετέχω και εγώ και η γενιά μου, η οποία και όραμα έχει και όρεξη να δημιουργήσει.                

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών»
 
     
Σύντομο βιογραφικό:

Η Γεωργία Τσιούρη (Τζωρτζίνα) γεννήθηκε το 2000, ζει και κατοικεί στο Γαλάτσι με την οικογένεια της. 

Σπουδάζει Ιστορία και Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 2010 έως και σήμερα ασχολείται με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το άθλημα του καράτε στον αθλητικό σύλλογο ‘’ΔΟΞΑ’’ Γαλατσίου.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας καράτε. 

Είναι βαλκανιονίκης και πανελληνιονίκης στο άθλημα του καράτε ενώ έχει και πολλές συμμετοχές σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα του εξωτερικού για λογαριασμό της εθνικής ομάδας με σημαντικές διακρίσεις.

Τέλος, είναι μέλος του Διεθνές Ρόταρυ (Rotary International), το οποίο είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών που υποστηρίζει ανθρωπιστικά προγράμματα για την προστασία των παιδιών από την πολιομυελίτιδα, την εξάλειψη του αναλφαβητισμού, την προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.