Επικοινωνία

Κινητό τηλ Δημάρχου: 

6979977781

Τηλ. Γραφείο Δημάρχου: 

2132055335 - 336

Προκοπία Βέρρα

Προκοπία Βέρρα

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Το Γαλάτσι είναι η πόλη που ζω και εργάζομαι. Η  πόλη μας τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονίζεται, γίνεται όλο και πιο γνωστή, πιο φιλική, πιο καθαρή, πιο πράσινη, πιο άμεση και αποκτά ισχυρές κοινωνικές δομές, γίνεται αυτό που λέγεται διεθνώς «υγιής πόλη».  

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) έχει αποδειχτεί ότι όταν βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής στην πόλη προστατεύεται ταυτόχρονα και η υγεία των πολιτών. Και όταν λέμε «Υγεία» δεν αναφερόμαστε σε ότι έχει να κάνει σχέση στις κλασσικές ασθένειες. «Υγεία» εννοούμε και την σωματική και την πνευματική και την κοινωνική και την ψυχική ευεξία. Έτσι οι πόλεις αντιμετωπίζονται ως ένα ενιαίο σύστημα, ένας ζωντανός οργανισμός, όπου οι άνθρωποι, το φυσικό, κοινωνικό, αστικό, οικιστικό, πολιτιστικό και οικονομικό περιβάλλον είναι αλληλένδετα και αλληλοεπηρεάζονται.

Επειδή οι Δήμοι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, έχουν αμεσότερη επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους από ότι το Κράτος και τα Υπουργεία, προτείνεται αυτοί να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που βελτιώνουν καθημερινά την Δημόσια Υγεία στις πόλεις, μέσα από μια επιστημονική και ολιστική προσέγγιση. 

Σε αυτή την προσπάθεια θέλω να συμβάλλω και εγώ για την πόλη μου, με τις γνώσεις μου και την εμπειρία που έχω αποκτήσει στο εξωτερικό. Συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή, για πρώτη φορά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον Γιώργο Μαρκόπουλο γιατί ως Δήμαρχος αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει έμπρακτα με τις ικανότητες του, την διορατικότητα, το πείσμα και την εργατικότητα του, ότι επιτυγχάνει στόχους, αλλάζοντας την όψη της πόλης! Είναι στοιχεία του χαρακτήρα του που είναι σε ένα βαθμό εμφανή σε όλους μας. Ωστόσο, εγώ διακρίνω και ένα άλλο χαρακτηριστικό που σχετίζεται με την επιστημονική του κατάρτιση αλλά κυρίως με την τεχνοκρατική και προσεγμένη προσέγγιση των θεμάτων που διαχειρίζεται. 

Έχω ασθενείς από όλη την Αθήνα αλλά και από την Επαρχία. Είναι πολύ σπουδαίο να νιώθεις περήφανος για την πόλη σου και οι δράσεις της πόλης μας να αποτελούν πρότυπο και σημείο αναφοράς για τους άλλους Δήμους! 


Σύντομο βιογραφικό:

Η Δρ Προκοπία Βέρρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι. 

Είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο ειδικότητας Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και ιδιωτεύει στην πόλη μας από το 2011 ενώ το 2017 έγινε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει τις εργασίες του Δερματολογικού Τμήματος στο “HARVARD UNIVERSITY” και στο “MASSACHUSETTS GENERAL HOSPITAL”, στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής της σταδιοδρομίας έχει εργαστεί σε πολλά Δημόσια Νοσοκομεία (Γ.Ν.Ν. Λιβαδειάς, Π.Ι. Ακραιφνίου, Ν.Γ.Ν. Καλαβρύτων, Α. Συγγρός) αλλά και σε ιδιωτικά καθώς διετέλεσε Διευθύντρια – Επιστημονικά Υπεύθυνη Δερματολογικού «Ερρίκος Ντυνάν» Hospital Center.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος ιατρικών συνεδρίων και σεμιναρίων ενώ μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείο Υγείας (ΕΚΕΠΥ), όπου μεταξύ άλλων συντονίζει επείγουσες καταστάσεις σε σχέση με τη λειτουργεία των νοσοκομείων στην επικράτεια και μεριμνά για τη διαχείριση των εφημεριών των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Συμμετέχει δε στον συντονισμό εκτάκτων αναγκών, στη διαχείριση καταστάσεων μαζικών απωλειών υγείας και οξέων συμβάντων Δημόσιας Υγείας. 

Είναι μέλος:
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας
Ευρωπαϊκής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (EADV)
Ελληνικής Δερματοχειρουργικής Εταιρείας
International Dermoscopy Society (IDS)
Ελληνικής Εταιρείας Αντιγήρανσης
Ιατρικού Συλλόγου Αγγλίας (GMC)