Επικοινωνία

Κινητό τηλ Δημάρχου: 

6979977781

Τηλ. Γραφείο Δημάρχου: 

2132055335 - 336

Μανώλης Τσουπάκης

Μανώλης Τσουπάκης

Δημοσιογράφος - Εργαζόμενος Ομίλου ΟΤΕ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Γαλάτσι, αυτή είναι η πόλη μου, αυτός είναι ο τόπος, που ζω και που πάντα θα είναι το σημείο αναφοράς μου σε ότι και αν κάνω, όπου και αν βρίσκομαι.

Ο χώρος, που διάλεξα για τη φωτογραφία μου είναι το σημείο, στο οποίο βρίσκονταν ο θερινός κινηματογράφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», το δικό μας «Cinema Paradiso»!

Εδώ σε αυτόν τον κινηματογράφο, εγώ και άλλοι συνομήλικοι φίλοι και γνωστοί, περάσαμε τα παιδικά μας χρόνια και μετέπειτα στην εφηβεία μας, βλέποντας ελληνικές ταινίες και τα θρυλικά γουέστερν, κάτω από ένα ουρανό με αστέρια και φεγγάρι, με «μπιράλ», πασατέμπο και καλαμάκια στου «Βελλή», μεγαλώνοντας και μεις μαζί με το Γαλάτσι, που τότε φάνταζε στα μάτια μας, σαν μια «πόλη μαγική»!

Ένας χώρο με τον οποίο, εμείς οι παλιοί γαλατσιώτες, δεθήκαμε συναισθηματικά και που συχνά νοσταλγούμε, αφού εδώ και πολλά χρόνια, δεν υπάρχει πια!

Όμως ο «Αλέξανδρος», δεν ήταν απλά ένα «σινεμά», ήταν ένα χώρος συνάντησης, όπου κυριαρχούσε το συναίσθημα! Και μαζί με το γέλιο ή το δάκρυ, στο πανί, οι κουβέντες, οι φίλοι, η παρέα, οι συζητήσεις, τα αστεία, η κοινωνική συναναστροφή.

Και αυτός ο χώρος, μαζί με όλα αυτά, σήμερα λείπει και… μας λείπει! Γιατί το Γαλάτσι, μπορεί να μεγάλωσε, να μεταβλήθηκε με τα χρόνια σε μια σύγχρονη πόλη, αλλά του λείπει ένα «σημείο αναφοράς». Ένας χώρος, που μπορεί να αναπληρώσει το «κενό», ένα κενό, στην καρδιά, στα συναισθήματα, στην κοινωνία!

Και ο χώρος αυτός είναι μια μεγάλη Κεντρική Πλατεία!

Μια μεγάλη πλατεία, για να «συναντηθούμε», ξανά, να αποκτήσει αυτή η πόλη ταυτότητα και κοινωνική συνοχή. Να ανοίξουν ξανά οι πόρτες των απρόσωπων διαμερισμάτων μας, να γνωριστούμε, να ξανασυστηθούμε, να σφίξουμε τα χέρια και να μιλήσουμε στον ενικό, με το μικρό μας όνομα, σαν φίλοι από παλιά!

Αυτό είναι το όραμά μου, αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου και γι αυτό το σκοπό θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις!

Και χαίρομαι γιατί αυτό το όραμα είναι κοινό με αυτό του δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, ο οποίος ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να γίνει πραγματικότητα!

Έργο μεγάλο, δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Και ο μόνος κατάλληλος για να το πετύχει είναι εκείνος.

Γιατί ο Γιώργος Μαρκόπουλος έχει τον τρόπο να πείθει, ανθρώπους και φορείς της πολιτείας, κινούμενος αθόρυβα, χωρίς πολλά λόγια και με τους προβολείς στραμμένους πάνω του, αλλά απλά, ήρεμα, με επιχειρήματα, προοπτική και σχέδιο.

Δεν είναι απλά και μόνο δήμαρχος, αλλά ένας αποτελεσματικός δήμαρχος!

Αυτός είναι ο κύριος λόγος, που αποφάσισα για δεύτερη φορά, να συμπορευτώ μαζί του και να δώσουμε και με τους άλλους συνυποψήφιους, πάλι τη μάχη των δημοτικών εκλογών, βέβαιος ότι και αυτή τη φορά, θα είναι νικηφόρα!

Και γιατί δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά από τα κοινά και κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία «υπηρέτησα» πιστά επί 25 ολόκληρα χρόνια, από το μετερίζι της δημοσιογραφίας.

Αγαπητοί συμπολίτες, λένε πως «η δημοσιογραφία σε οδηγεί στην πολιτική». Εγώ πιστεύω ότι «με φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους». Γι αυτό και την ακολούθησα!

Κάποτε «βρεθήκαμε», εγώ πίσω από τις κάμερες και εσείς μπροστά στην τηλεόραση, να παρακολουθείτε τις εκπομπές μου.

Ήρθε η ώρα να βρεθούμε πάλι!

Αυτή τη φορά όχι εγώ πίσω από τις κάμερες και σεις μπροστά σε μια οθόνη. Αυτή τη φορά, έρχομαι κι εγώ μαζί σας. Ανάμεσά σας!

Κάνοντας «ρεπορτάζ» για την πόλη και τα προβλήματά της.

Και με ένα δήμαρχο, ικανό, να τα λύσει!

Για να γίνει το Γαλάτσι μας, μια πόλη όχι απλά να κατοικείς, αλλά μια πόλη να ζεις.


Σύντομο βιογραφικό:

Ο Μανώλης Τσουπάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Τελείωσε το Λύκειο Γαλατσίου και μετά σπούδασε Νομικά, στο Σαλέρνο Ιταλίας και μετέπειτα στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Παράλληλα, ακολούθησε και σπουδές Δημοσιογραφίας, στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας». Υπήρξε μέλος της «Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου και Περιοδικού Συνδικαλιστικού Τύπου», ενώ σήμερα είναι ενεργό μέλος της «Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού», στην οποία υπήρξε και για ένα διάστημα Πρόεδρος.

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο έκανε το 1988, ξεκινώντας με Δημοτικό Ρεπορτάζ, στους δήμους, Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης. Έκτοτε συνεργάστηκε με περιοδικά, τοπικές και ημερήσιες εφημερίδες, καθώς και ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Σταθμός» στη δημοσιογραφική του διαδρομή υπήρξε η Τηλεόραση Γαλατσίου (GTV), ένα από τα πρώτα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, όπου ήταν δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής «ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ» (αρχικά, «Πολίτες και Ενημέρωση»), από το 1994 μέχρι και τις αρχές του 2007.

Σε αυτά τα χρόνια, στο στούντιο του GTV,φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες δημάρχων, περιφερειαρχών, βουλευτών και υπουργών, πολλοί εκ των οποίων είτε εκλέχτηκαν για πρώτη φορά, ή και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου, μέχρι και σήμερα.

Φυσικά την τιμητική του σε αυτή την εκπομπή είχε ασφαλώς και η πόλη μας, το Γαλάτσι.

Σχεδόν οι περισσότεροι, από τους σημερινούς υποψήφιους, εν ενεργεία ή διατελέσαντες κάποια στιγμή, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δήμαρχοι, από όλες τις παρατάξεις και τα κόμματα, εμφανίστηκαν στο GTV, και μίλησαν για τα οράματα, τους στόχους και το έργο τους.

Ανάμεσά τους, ο αείμνηστος Βασίλης Παπαδιονυσίου, ο Θεόδωρος Τούντας, ο αείμνηστος Κυριάκος Τσίρος, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Επίσης για χρονικό διάστημα ενός χρόνου, συνεργάστηκε με το Δήμο Γαλατσίου, δημιουργώντας και έχοντας τη Διεύθυνση Σύνταξης, του περιοδικού «ΓΑΛΑΤΣΙ, ο δήμος μας».

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ο Μανώλης Τσουπάκης είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας, του Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ, όπου και εκεί, προσφέρει κατά βάση τη δημοσιογραφική του γνώση και εμπειρία.
Ευρισκόμενος στη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, για μια δεκαετία περίπου, υπήρξε αρχισυντάκτης και υπεύθυνος ύλης των επίσημων εκδόσεων της Διοίκησης, «ΤΗΛΕ» και «Τηλενημέρωση», με παράλληλη συνδρομή και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια Διεύθυνση, αλλά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, με κύριο έργο, ξεναγήσεις-παρουσιάσεις σε σχολικές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες, και μεταξύ άλλων, με τη δημοσιογραφική επιμέλεια της ιστοσελίδας του Μουσείου.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη του σημερινού δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου.