Επικοινωνία

Κινητό τηλ Δημάρχου: 

6979977781

Τηλ. Γραφείο Δημάρχου: 

2132055335 - 336

Αναστάσιος Σμυρνής

Αναστάσιος Σμυρνής

Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ως δικηγόρος που ζω και εργάζομαι στο Γαλάτσι, έλαβα την απόφαση με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να θέσω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος, επιθυμώντας να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να είμαι μέρος της λύσης των θεμάτων που προκύπτουν στην πόλη μας και όχι αμέτοχος ή απαθής παρατηρητής. Η πόλη μας χρειάζεται ανθρώπους που εργάζονται με ζήλο για το κοινό καλό, ώστε να ενισχύουμε συνεχώς και τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και το σύνολο του πληθυσμού που ζει και κινείται στο Γαλάτσι μας.

Συντάσσομαι εκλογικά με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο και είναι ιδιαίτερη τιμή μου, η επιλογή του να με συμπεριλάβει στον συνδυασμό του. Ιδιαίτερη τιμή μου, διότι πιστεύω ότι είναι ο ικανότερος και καταλληλότερος υποψήφιος για την θέση του Δημάρχου. Ο Γιώργος Μαρκόπουλος, έχει αποδείξει έμπρακτα τα τελευταία 5 χρόνια ότι διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια προσωπικότητα με ήθος, ειλικρίνεια, γνώσεις, εμπειρία και αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση και χειρισμό όλων των προβλημάτων του Δήμου. 

Ήδη, ο Δήμαρχος, με τη λήξη της πρώτης θητείας του, έχει στο ενεργητικό του έναν θετικό απολογισμό με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, κάτι που του δίνει το θάρρος, να απευθύνεται με ειλικρίνεια στους δημότες του Γαλατσίου, ζητώντας τους να ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους, από την πρώτη Κυριακή. Και αυτό γιατί ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, θα δημιουργήσει αναμφισβήτητα σε όλη την χώρα, δυσλειτουργία (τουλάχιστον) στους Δήμους που δεν θα εκλέξουν ισχυρούς Δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. Ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Δουλειά και έργο για το Γαλάτσι μας από την Δευτέρα 27 Μαΐου.


Σύντομο βιογραφικό:

Ο Αναστάσιος Σμυρνής είναι Πτυχιούχος Νομικής Ιταλικού Πανεπιστημίου αναγνωρισμένου ως ισότιμου της Νομικής Σχολής Αθηνών, δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και κατάγεται από την Καλαμάτα. Είναι παντρεμένος και γονέας ενός παιδιού όπου ζει και εργάζεται στο Γαλάτσι, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο επί της οδού Καραϊσκάκη.

Είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Ψηφιακών Υπογραφών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αρμόδιος για την χορήγηση ψηφιακών υπογραφών (Digital –ID) στους δικηγόρους και την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη «e-justice».
Είναι σύμβουλος δικηγόρος στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Είναι πιστοποιημένος Νομικός Παραστάτης στη Διαμεσολάβηση και στην εφαρμογή του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Είναι τακτικό μέλος της διαρκούς ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης. 

Διατελεί μέλος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Είναι νομικός εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου Γαλατσίου «Πυγμαχικός Σύλλογος Περσεύς».

Απασχολήθηκε ως νομικός στο Τμήμα Εποπτείας της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Έχει συμμετάσχει ως συνεργάτης δικηγόρος σε έργα Ε.Σ.Π.Α με την εκπόνηση ειδικών νομικών μελετών.