Επικοινωνία

Κινητό τηλ Δημάρχου: 

6979977781

Τηλ. Γραφείο Δημάρχου: 

2132055335 - 336

Μαρία Τσαγκρινού

Μαρία Τσαγκρινού

Συνταξιούχος Ο.Τ.Α.
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Το Γαλάτσι, το Γαλάτσι μας άλλαξε … και αλλάζει συνεχώς! Ομορφαίνει, γίνεται πιο σύγχρονο, φιλοξενεί πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, έγινε σήμα κατατεθέν της καθαριότητας, το Άλσος του είναι πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής ολόκληρης της Αττικής. Οι διαφορές είναι ορατές και αναμφισβήτητες. 

Η Σύμβαση Διαδημοτικής Συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων για την ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού, που υπογράφτηκε πρόσφατα, είναι ένα έργο που όλοι οι Γαλατσιώτες το περιμέναμε πολλά χρόνια. Ένας διχοτομημένος λόφος μεταξύ Δήμου Γαλατσίου και Αθηναίων βαλτώνει δεκαετίες λόγω γραφειοκρατίας και συναρμοδιοτήτων. Για πρώτη φορά, με μεθοδικότητα και «κοινή λογική» οι δύο Δήμοι αποφάσισαν να συνεργαστούν για το αυτονόητο. Όπως αυτονόητη είναι και η υλοποίηση της Κεντρικής Πλατείας στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Βεΐκου. Όλες οι πόλεις του κόσμου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, δεν λέγονται πόλεις και δεν λειτουργούν ως πόλεις, χωρίς να έχουν ένα κεντρικό χώρο συνάθροισης κοινού. Ένα σημείο συνάντησης, ένα σημείο αναψυχής για τα παιδιά μας, ένα χώρο για χριστουγεννιάτικες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μια μικρή πράσινη όαση μέσα στο τσιμέντο της πόλης μας. Για πρώτη φορά και πάλι, η διοίκηση Μαρκόπουλου, εξοικονόμησε χρήματα για τις απαλλοτριώσεις και ξεκίνησε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για να γίνει το όνειρο πράξη. 

Επιλέγω να συμπορευτώ με τον Γιώργο Μαρκόπουλο γιατί είναι Δήμαρχος της κάθε γειτονιάς της πόλης μας. Είναι Δήμαρχος που αγαπάει με όλη του την ψυχή αυτό που κάνει χωρίς να υπολογίζει τις ώρες, τις καιρικές συνθήκες, το ψυχολογικό κόστος. Το κύριο και μοναδικό μέλημά του είναι να λύνει τα προβλήματα των κατοίκων και να βρίσκει τρόπους ώστε η καθημερινή του διαβίωση να γίνεται καλύτερη. Το έζησα ως απλός πολίτης τα τελευταία χρόνια και ήταν το βασικό μου κίνητρο για να θέσω την εμπειρία μου και την ενεργητικότητά μου, στην διάθεση του Δημάρχου, σε αυτές τις εκλογές. Με τέτοιο Δήμαρχο, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Η «κοινή λογική» είναι πλέον εφικτή. 


Σύντομο βιογραφικό:

H Μαρία Τσαγκρινού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι με καταγωγή του πατέρα της από την Φωκίδα και της μητέρας της από την Νάξο. Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Νικόλα και της Κυριακής .

Για πολλά χρόνια έδωσε την αγάπη της στα παιδιά ως εργαζόμενη στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος το 2002 και το χρονικό διάστημα 2002 – 2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος ΚΑΠΗ Γαλατσίου, Αντιπρόεδρος με καθήκοντα Προέδρου των ΚΑΠΗ, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου.